Od začátku října zemřeli na silnicích tři lidé

Čtvrtek se na jihočeských silnicích nesl ve znamení vážných dopravních nehod. Při jedné z nich zahynul řidič. Jde už o třetí říjnovou oběť nehod na jihu Čech.

K tragické dopravní nehodě došlo mezi obcemi Lenora a Volary na Prachaticku. Řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení a vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Zraněním bohužel na místě podlehl. Další vážná nehoda se stala u rybníka Štilec mezi Kamenným Újezdem a Kosovem, kde se střetla dodávka s autobusem. Středně těžká zranění utrpěl řidič dodávky, který zůstal zaklíněn ve vozidle. Další dvě osoby z nehody vyvázly jen s lehkými zraněními.

Autor: Daniel Frcal

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.