Horská služba letos zasahovala u téměř pěti stovek případů

Šumavská horská služba v letošním roce zasahovala u 477 případů. Jde skoro o osmdesát výjezdů víc, než v loňském roce. Nejvíce zásahů bylo spojeno s cyklistikou. Uvedl to náčelník Michal Janďura.

Letní sezóna horské službě začíná v květnu a končí až posledním listopadovým dnem. Mezi téměř pěti stovkami výjezdů eviduje i čtyřiadvacet těžkých zranění, při kterých bylo potřeba využít i záchranářský vrtulník. Čtyři lidé dokonce na Šumavě zahynuli, ne vždy šlo ale o následky aktivit spojených s horami. Horská služba má na Šumavě osm stanic na území dvou krajů.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.