Začal výlov Rožmberka, letos bez diváků

Rybáři začali s výlovem Rožmberka. Původně plánovali, že bude tradiční výlov o víkendu, ale kvůli povodním v půlce září je výlov bez návštěvníků a doprovodných akcí.

Podmáčené okolí rybníka Rožmberk letos znemožnilo tradiční veřejný výlov největšího rybníka u nás. Rybáři začali s výlovem v úterý. Po výlovu zjistí, kolik ryb se kvůli zářijovým povodním ztratilo. Rybníky na řece Lužnici významně zmírnily dopad přívalových srážek. Přesto jdou škody do milionů korun. Rybáři začali lovit v menších rybnících zhruba před týdnem. Celkový odhad výnosu tržních ryb je 1750 tun, což je o 14,3 procenta méně než byl loňský odhad. Výlovy budou letos pravděpodobně do konce listopadu, pokud to počasí dovolí, tak ještě na začátku prosince.

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.