Za železniční neštěstí u Bělčic může podle vyšetřování šéf skupiny dělníků

Policisté po roce vyšetřování odložili případ úmrtí dvou zaměstnanců železnice, kteří loni v říjnu u Bělčic na Strakonicku pracovali v kolejišti, když je a další dva kolegy srazil projíždějící vlak. Na základě detailního zkoumání je podezřelým padesátiletý muž, který je ale zároveň jednou z obětí neštěstí.

Šéf čtyřčlenné skupiny dělníků podle výsledků vyšetřování nezajistil sobě a svým kolegům bezpečnost práce. Neinformoval výpravčího o pohybu a pracovní činnosti dělníků na kolejišti. Strojvedoucí vlakové soupravy tak neměl o pracích na trati ani tušení a bohužel došlo k tragédii, při které zemřel právě podezřelý vedoucí, a také jeden z jeho podřízených. Další dva lidé pak utrpěli těžká zranění.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.