Chtěl dědit po příbuzném z Ameriky. Místo toho naletěl podvodníkovi a o peníze přišel

Internetovým podvodníkům se podařil další úlovek. O více než milion a půl přišel sedmasedmdesátiletý senior z Českokrumlovska poté, co ho podvodník oslovil pod záminkou vyplacení dědictví po zesnulém příbuzném z Ameriky.

Senior s podvodníkem udržoval mailovou komunikaci téměř dva roky, jako návnada posloužilo neznámému pachateli údajné dědictví ve výši padesáti milionů dolarů. Na tuhle částku senior slyšel a nezarazilo ho ani to, že po něm podvodník chtěl zaplatit daň z dědictví a poplatek za zavedení a vedení účtu pro vyplacení peněz. Důchodce po dalších a dalších platbách pojal podezření, že by mohlo jít o podvod a kontaktoval policii. Do té doby už ale o velkou část úspor přišel. Vypátrat internetové podvodníky přitom nebývá jednoduché.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.