Živitelka byla rekordní

Letošní jubilejní 50. ročník agrosalonu Země Živitelka navštivil rekordní počet lidí. Na českobudějovické výstaviště zavítalo 129 396 návštěvníků. To je nejvíce za posledních 20 let. Výstava se konala od 22. srpna a skončila 27. srpna.

Na výstavě se předvedlo více než šest set vystavovatelů. Dorazil také prezident Petr Pavel a nebo premiér Petr Fiala. Speciálně k 50. výročí byla vydána kniha s názvem Fenomén Výstaviště a také pamětní mince. Kromě návštěvnických rekordů nabídla Živitelka i další nej. Mezi nimi například nejvýkonnější kombajn. Těch je na světě pouhých patnáct kusů a jeden je zapůjčený v České Republice. Novinkou letošního ročníku byl odborný program zaměřený na samořídící stroje, drony nebo umělou inteligenci.

Autor: Daniel Frcal

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.