Zneužíval chlapce ve svém bytě

Muž z Českých Budějovic skončil ve vazbě, zneužíval chlapce. Další zneužívání dětí mu překazili budějovičtí kriminalisté. Na šedesátišestiletého muže se zaměřili poté, co zjistili, že si do svého panelákového bytu vodí či spíše pouští nezletilé chlapce.

Muže v těchto dnech obvinili kriminalisté ze zločinu pohlavního zneužití a přečinu ohrožení výchovy dítěte.

"Obviněný muž v květnu a červnu letošního roku ve svém bytě zneužil poškozené nezletilé chlapce. Sexuální praktiky s nimi provozoval v koupelně i obývacím pokoji. Sám se také před chlapci uspokojoval. Pro chlapce mělo být motivací, že u něho v bytě mohli bez omezení pobývat a on je zásoboval i drobnou finanční hotovostí či cigaretami. Sami se také k němu vraceli, mužovo byt brali jako zázemí, kde mohou bez omezení trávit volný čas. Muž jim tak vlastně vytvářel lákavou past pro své choutky," popsal počínání muže policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Kriminalisté navíc zjistili, že obviněný byl již za podobný skutek v loňském roce pravomocně odsouzen. Proto podali podnět k mužovo vzetí do vazby. Soud návrhu vyhověl a muž je tak nyní vyšetřován vazebně. Podle trestního zákoníku hrozí vyšetřovanému trest odnětí svobody až na osm let. 

Autor: Eliška Piskačová