Po jihočeských tratích jezdí nové moderní vlaky

České dráhy nasadily do pravidelného provozu s cestujícími v Jihočeském kraji první moderní regionální vlaky RegioFox. Lišky, jak se dvoučlánkovým motorovým jednotkám lidově říká, začaly jezdit dočasně na osobních vlacích na trati mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Velenicemi.

Od nového grafikonu v prosinci letošního roku bude cestující na jihu Čech vozit hned 7 RegioFoxů, které propojí důležitá jihočeská města Tábor, Písek a Strakonice. Cestujícím nabízí vyšší komfort cestování vlakem, kde je Wi-Fi internet, klimatizace a zásuvky na dobíjení elektroniky.V tuto chvíli budou jezdit dva spojené RegioFoxy na trati z Veselí nad Lužnicí přes Třeboň do Českých Velenic. Tyto spoje nabídnou kapacitu 230 míst k sezení i prostor pro 16 jízdních kol. Po zprovoznění mostu u Červené nad Vltavou se všechny RegioFoxy přesunou na trať Tábor – Písek – Ražice – Strakonice.

Autor: Lucie Mašková

Související články

Cvičení Ample Strike 2024

Od 2. až do 20. září probíhá mezinárodní cvičení Ample Strike 2024, kterého se kromě Armády ČR účastní i armády z celého světa. Cvičit bude na 500 vojáků, z toho přibližně 200 zahraničních.