Ve Strakonicích začne ordinovat nová zubařka

Ve Strakonicích bude od 1. listopadu působit nová zubní lékařka. Od města dostane na vybavení dotaci ve výši sedmi set tisíc korun. Další náklady si už ale bude hradit sama. Informovala o tom mluvčí tamní radnice Markéta Bučoková.

Zubní lékařka bude od 1. listopadu ordinovat v areálu "ČéZety" v Tovární ulici. Od stejného data začne příjimat pacienty. Do města bude pravidelně dojíždět z Vimperka. Podle smlouvy o poskytnutí dotace bude ve Strakonicích působit pět let. Ve městě, stejně jako po celém kraji, je zubních lékařů nedostatek. Před rokem ve Strakonicích skončili dva zubaři.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.