Na Strakonicku se srazilo auto s kamionem, řidič Fabie nepřežil

Dopravní nehoda s tragickými následky se stala ve čtvrtek ráno na silnici první třídy nedaleko Libějovic na Strakonicku. Střet dvou vozidel tam nepřežil řidič jednoho z nich. Komunikace byla několik hodin zcela uzavřená.

K tragickému střetu došlo ve čtvrtek před osmou hodinou ráno, a to na silnici první třídy nedaleko odbočky na Černěves. Ze zatím nezjištěných příčin se tam střetlo osobní auto s kamionem. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému, sedmašedesátiletému řidiči ve Fabii už ale nedokázaly pomoci. Silnice byla po dobu vyšetřování nehody zcela uzavřena.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.