Dálnice u motocentra bude hotová v polovině prázdnin

Ředitelství silnic a dálnic má v plánu zprovoznit chybějící část dálnice D3 u Tábora na přelomu července a srpna. V tuto chvíli je vydané nepravomocné stavební povolení, právní moci by mělo nabýt okolo 20. června.

Na dostavění bezmála půlkilometrového úseku dálnice u motocentra se čeká několik let. Důvodem jsou dlouhodobé spory o pozemky. Ředitelství silnic a dálnic už loni zažádalo o jejich vyvlastnění, s tím ale majitelé nesouhlasili. Ústavní soud nicméně jejich stížnost odmítl. ŘSD tak následně požádalo o obnovu stavebního řízení, povolení získalo minulý měsíc. Pověřená firma by měla práce na dostavbě zvládnout za čtyřicet dní.

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Nemocných na jihu Čech přibývá

Počet pacientů s akutními respiračními infekcemi na jihu Čech nadále stoupá. Momentálně je 871 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o více než 13 procent více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Soud zamítl stížnost na neplatnost voleb

Českobudějovický soud zamítl návrh na neplatnost výsledků krajských voleb na jihu Čech. Nic tak už nebrání ustavující schůzi zastupitelstva, která je v plánu 24. října. Médiím to řekl ředitel Krajského úřadu Lukáš Glaser.