Předsedkyně spolku Lipensko pro život se musí omluvit spolumajiteli lipenského skiareálu

Předsedkyně spolku Lipensko pro život se z rozhodnutí Okresního soudu v Českém Krumlově musí omluvit spolumajiteli lipenského skiareálu Miloši Kratochvílovi za nepravdivé informace, které o něm šířila na sociálních sítích. Soud předsedkyni navíc vyměřil i tučnou pokutu.

Celý spor se rozhořel 4. ledna, kdy předsedkyně spolku Lipensko pro život Pavla Setničková Nováková na facebooku sdílela příspěvek, ve kterém Kratochvíla obvinila z nezákonného kácení lesa mezi Frymburkem a Lipnem. Právě on byl prý totiž tím, kdo ke kácení vydal pokyn. Prvoinstanční soud v průběhu dokazování toto nařčení smetl ze stolu s tím, že kácení bylo v souladu s těžebním plánem, a že zodpovědná za něj byla společnost Nemomax, které pozemky patří. Spolek za tak za šíření nepravdivých tvrzení spolumajiteli lipenského skiareálu musí veřejně omluvit a zaplatit stopadesátitisícovou pokutu. Vysouzené peníze má Kratochvíl v plánu doplnit o stejnou částku z vlastní kapsy a peníze chce věnovat do zlepšení životniho prostředí na Lipensku, a také na pomoc handicapovaným osobám. Setničková se proti rozsudku chce ještě odvolat.

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Cvičení Ample Strike 2024

Od 2. až do 20. září probíhá mezinárodní cvičení Ample Strike 2024, kterého se kromě Armády ČR účastní i armády z celého světa. Cvičit bude na 500 vojáků, z toho přibližně 200 zahraničních.