Kriminalisté zadrželi tři muže, kteří distribuovali kokain

Českobudějovičtí kriminalisté zadrželi po rozsáhlé policejní akci tři muže, kteří distribuovali kokain. Dva z nich jsou známí českobudějovičtí podnikatelé. Při domovních prohlídkách zajistili kriminalisté sta tisíce korun a návykovou látku poschovávanou v různých místech bytu. Vyslechnuto bylo minimálně dvacet osob. Distribuce probíhala mezi osobami z vyšších společenských vrstev. Zadrženým mužům hrozí až pět let vězení.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty jihočeské zásahové jednotky všechny tři muže zadrželi na základě písemného souhlasu státního zástupce. "Ve dvou případech byl proveden násilný vstup do bytu. Následovaly domovní prohlídky, při kterých asistovali policejní psi vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Při domovních prohlídkách zajistili kriminalisté kromě jiného finanční prostředky v řádech sta tisíců korun a také bílou krystalickou látku, poschovávanou v bytech na různých místech.  Dle  vyjádření specialistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz jihočeského policejního ředitlelství se jedná o kokain. Kriminalisté jej předali k vyhodnocení na Kriminalistický ústav Praha, který provede další zkoumání týkající se především kvality této zajištěné návykové látky," dodala k zadržení policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Cvičení Ample Strike 2024

Od 2. až do 20. září probíhá mezinárodní cvičení Ample Strike 2024, kterého se kromě Armády ČR účastní i armády z celého světa. Cvičit bude na 500 vojáků, z toho přibližně 200 zahraničních.